Welk boek kan je leven voor altijd veranderen? Er zijn verschillende boeken beschikbaar om dit te realiseren

Lang geleden leerde ik dat een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen in een moeilijke situatie is “Zeg wat je bedoelt en meen wat je zegt, maar wees niet gemeen als je het zegt.” Diane Albano’s The Art of Being Nice: Own Your Voice for Greater Power and Fulfillment neemt dat soort advies en gaat in op alle plaatsen waar het mis kan gaan als we de fijne lijn lopen tussen aardig zijn en voor onszelf opkomen.

Welk boek is goed om je mindset te verbeteren

En Diane weet wat het betekent om te aardig te zijn en mensen over je heen te laten lopen. In The Art of Being Nice’s pagina’s deelt ze verhalen uit haar eigen leven over hoe ze haar stem heeft leren vinden. Ze heeft ook tal van vrouwen en mannen geïnterviewd die hun verhalen met haar deelden. Zoals ze al vroeg opmerkt: “We hebben allemaal de ingeprente boodschap van ‘aardig zijn’ als kind ervaren en de kracht, de valkuilen en de impact die het had op ons in de volwassenheid. Ik heb dit boek geschreven voor vrouwen en mannen die zich kunnen identificeren met de levenspatronen van het compromitteren van hun waarheid,

  • Het boek is verdeeld in twintig hoofdstukken die je zullen helpen je kunst te ontwikkelen totdat je er een meester in wordt. Onderwerpen zijn onder andere: Het voelen van gehoord en gekoesterd, het spreken van uw waarheid, het vergeven van jezelf voor gemaakte keuzes, te lang in relaties blijven, het verzorgen van jezelf eerst, en moedig en vrij zijn.

Er zijn veel verschillende dingen in het boek die goed zijn

Gedurende de hele tijd zullen er aha-momenten ontstaan voor de lezers. Een gebeurde toen Diane een van haar eigen aha-momenten beschreef. Ze stelt: “Een aha moment dat ik had was dat aardig zijn een manier voor mij was om in controle te zijn. Ineens was aardig zijn niet zo’n vertederende eigenschap. Ik realiseerde me dat ik het heft in eigen handen zou nemen als ik het gevoel had dat anderen hun eigen werk niet deden of niet verantwoordelijk waren.

  • Diane praat ook veel over het leren luisteren naar onze intuïtie. Ze heeft veel met Mary Morrissey gewerkt via het Life Mastery Institute. Mary zegt dat onze intuïtie, de kleine stem binnenin, een van de zes wetten van het universum is. Het is ons innerlijke begeleidingssysteem dat we vaak negeren.
  • Hoe vaak zijn we niet in situaties geweest, zoals die hierboven, waar we die stem hoorden die ons vertelde om niet iets te doen – niet om betrokken te raken in een situatie die ons alleen maar ellendig maakt om het te negeren omdat we het gevoel hadden dat we aardig moesten zijn? Vaak kunnen we deze moeilijke situaties vermijden als we alleen maar preëmptief zijn door eerst naar onze intuïtie te luisteren. Diane zal je leren hoe je dat bewustzijn van je intuïtie kunt voeden.