De toekomst van crypto -financiering

Met behulp van blockchain -technologie bieden crypto -financieringssystemen veilige investeringen, omdat ze niet afhankelijk zijn van overheidsentiteiten. Een recente crypto -smelting onthulde echter de kwetsbaarheid van het crypto -financieel systeem.

Hoewel de crypto -economie groeit, is het niet snel genoeg om de uitdagingen van de uitdaging bij te houden. Het stimuleert ook speculatie, bij afwezigheid van alle controles. Als gevolg hiervan is de markt voor crypto -activa vatbaar voor stuiptrekkingen en brandstofongelijkheid.

Crypto-assets zijn kwetsbaar voor fraude en diefstal, maar dit risico is waarschijnlijk niet vergelijkbaar met dat van traditionele financiële instrumenten tips voor gebruiken van een crypto app. Hoewel crypto-assets nog niet op grote schaal worden gebruikt, winnen ze grip bij risicomijdende instellingen.

Als gevolg hiervan moeten nieuwe ontwikkelingen op bedrijfs- en regelgevingsniveau de acceptatie van crypto ondersteunen. Deze omvatten het creëren van regelgevende kaders voor peer-to-peer transfers en anti-witwaspraktijken. Er is ook behoefte aan het verbeteren van de gegevensmogelijkheden, zodat openbare autoriteiten opkomende bedreigingen voor financiële stabiliteit beter kunnen detecteren en aanpakken.

Een aantal wettelijke voorstellen zijn door de Europese Commissie naar voren gebracht. Deze zullen de EUS-regulerende benadering voor crypto-assets harmoniseren. Dit zal een enkel rulebook voor AML/CFT en toezichthoudende serviceproviders creëren.

Het IMF heeft betoogd dat crypto -risico’s wijdverbreid zijn en dat cyberaanvallen vaak de ineenstorting van gedecentraliseerde financiële platforms veroorzaken. Bovendien bevelen ze de introductie van strikte transparantievereisten voor professionele exploitanten aan.

Verschillende andere landen hebben het gebruik van crypto-assets verboden. Deze omvatten Bolivia, China, Egypte, Indonesië, Marokko en Nigeria.