Beste tips voor het kopen van auto’s

1) Ken uw budget

Voordat u beslist over uw volgende auto, is het belangrijk om na te denken over uw maandelijkse budget en hoe het bezit van een auto erin past. U wilt al uw huidige maandelijkse uitgaven optellen, inclusief nutsvoorzieningen, verzekeringen, eten, kleding, creditcardbetalingen, huur- of hypotheekbetalingen en andere maandelijkse verplichtingen. Voeg vervolgens de maandelijkse kosten voor het hebben van een auto toe, inclusief autoverzekering, brandstof, parkeren en onderhoud.

Alleen wanneer u een duidelijk beeld hebt van uw maandelijkse financiën, kunt u nadenken over hoeveel auto, vrachtwagen of SUV u zich kunt veroorloven. Hoewel het kopen van een auto alleen op basis van een maandelijkse betaling u op de lange termijn kan kosten (waarover we het zo zullen hebben), is het belangrijk uw maandbudget niet te overschrijden. Onze auto betaalbaarheid calculator kan u helpen bepalen hoe duur een auto u moet overwegen.

2) Vind het juiste voertuig

Zodra u een idee hebt van uw budget, kunt u voertuigen zoeken die passen bij uw behoeften en levensstijl. Bedenk hoeveel mensen je moet dragen, plus hoeveel ruimte je nodig hebt voor ieders spullen. Denk na over waar u rijdt, de wegomstandigheden en hoeveel u reist. Als u veel tijd besteedt aan lange autoritten, kunt u een ruim voertuig met uitstekende benzineverbruik verkiezen boven een subcompact dat gemakkelijk in de stad te parkeren is. SUV’s en cross-overs zijn momenteel hot, maar ze hebben hogere prijskaartjes dan auto’s en zijn meestal duurder om te tanken, te onderhouden en te verzekeren.

Kijk niet alleen naar waar u vandaag bent – denk na over uw auto-behoeften in de toekomst. Zijn er kinderen onderweg, heb je iets nodig dat ouder wordende ouders kan dragen, of is die sportwagen met twee zitplaatsen ruim genoeg? Als u niet zeker weet wat de toekomst zal brengen, is een lease op korte termijn misschien een beter idee dan een auto te kopen. U kunt meer informatie vinden in ons artikel over kopen versus leasen. Vergeet niet om zoveel mogelijk informatie over de auto te krijgen. Via een kentekencheck kunt u informatie vinden zoals meldcode voertuig vinden en nagaan hoeveel wegenbelasting u moet betalen.

3) Leer de taal

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de taal van het kopen van auto’s en autoleningen. De auto-industrie heeft een eigen vocabulaire en verandert snel naarmate nieuwe technologieën naar voren komen. Wat het nog uitdagender maakt zijn autofabrikanten die verschillende namen gebruiken om over dezelfde systemen te praten. Gelukkig beschrijven onze beoordelingen over nieuwe auto’s en gebruikte auto’s de verschillende beschikbare technologieën voor elk model en uitrustingsniveau.

4) Ken het autokoopproces

Het kopen van auto’s is een van de laatste arena’s van kosteloze prijsonderhandelingen. Hoewel dat voor veel kopers intimiderend kan zijn, kun je het speelveld nivelleren door te leren hoe je een auto koopt, hoe auto’s worden geprijsd en hoe je veel kunt onderhandelen . Online tools hebben kopers meer informatie gegeven dan ooit tevoren. Die kennis kan worden omgezet in vertrouwen wanneer u een autodeal bespreekt.

Inzicht in het autokoopproces helpt u ook bij het identificeren van trucs of tactieken die een verkoper probeert te gebruiken om u in de deal te krijgen waar u mee akkoord wilt gaan. Je weet wanneer je terug moet duwen en wanneer je weg moet lopen.